TÜRİB Online Seminerleri Devam Ediyor

12.03.2021

Türkiye Ürün İhtisas Borsası olarak, ülkemizde Ürün İhtisas Borsacılığı konusunda farkındalık artırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Bu kapsamda, Avrasya Tarım Ekonomistleri Derneği (ATED) ile işbirliği içinde, üniversitelerimizin Tarım Ekonomisi Bölümü öğrencileri ile bir araya gelerek, “Türkiye Ürün İhtisas Borsası ve Elektronik Ürün Senedi Piyasası” konulu bir online seminer serisi gerçekleştiriyoruz.

 

Online seminer serimizin ilkini, 14 Ocak 2021 tarihinde, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünde gerçekleştirdik.

 

Mart ayı programı kapsamında da, 4 Mart 2021 tarihinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü, 10 Mart 2021 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü ve 12 Mart 2021 tarihinde de Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü ve Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü ev sahipliğinde öğrencilerle bir araya geldik.

 

Seminer serimiz, önümüzdeki günlerde de farklı üniversitelerimizde devam edecektir.

 

Yakın işbirliği için ATED’e, ev sahipliği için üniversitelerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

TÜRİB Hakkında
2018 yılının Haziran ayında kurulan TÜRİB; lisanslı depo işletmecilerince oluşturulan elektronik ürün senetleri (ELÜS) ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin ticaretinin yürütülmesini sağlamak üzere borsacılık faaliyetinde bulunmaktadır.

 

TÜRİB, tarladan sofraya gıda tedarik zincirinin dijitalleşmesi, ELÜS’ün yaygınlaştırılması, sözleşmeli tarımın gelişmesi, lisanslı depoculuk gibi alanlarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve diğer paydaşlar ile iş birliğini sürdürmektedir.